Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Buy Now

අලුවා

Rating

10 Minutes

සාදාගැනීමට ගතවන කාලය

30 Minutes

සැකසීමට ගතවන කාලය

20

සංග්‍රහ කිරීම

ඔබට අවශ්‍ය වේ

  • MILKMAID 250g
  • සීනි 500g
  • වතුර 150ml
  • බැද ගත් සුදු හාල් පිටි (මතුපිටට ඉසීම සඳහා අමතර ප‍්‍රමාණයක් ද සහිතව) 750g
  • කජු (කැබලි කර ගත්) 100g
  • අඹරා ගත් කරදමුංගු 2g
  • ලුණු ස්වල්පයක්

අපි ඒක හදමු

පියවර 1
MILKMAID, සීනි, ලුණු, වතුර හා කරදමුංගු සාස්පානකට දමා මිශ‍්‍ර කරන්න. මඳ ගින්නේ පිස ගන්න. නටන තෙක් හැඳි ගාන්න.
පියවර 2
ලිපෙන් බා ගෙන මිනිත්තුවක් පමණ දිගට ම හැඳි ගාන්න.
පියවර 3
නිවැරදි පදම ඇති වන තෙක් බැද ගත් හාල් පිටි ටිකෙන් ටික එක් කරන්න. හාල් පිටි ප‍්‍රමාණය එක වර එක් නොකරන්න. ඉන් පසුව කජු එක් කරන්න.
පියවර 4
හාල් පිටි ඉස ගත් ලෑල්ලක් මතට වක්කර සමතලා කර කැබලි කපා ගන්න.
පියවර 5
හොඳින් මිදෙන තෙක් තැටියෙන් ඉවත් නොකරන්න. තැටියෙන් ඉවත් කළ පසු පැය කිහිපයක් වියැළෙන්නට හරින්න.

පෝෂණ කරුණු

හාල් පිටි මඳ ගින්නේ බැද ගන්න. නිවසේ දී ම සාදා ගත් හාල් පිටි යොදා ගැනීම වඩාත් සුදුසු ය.