Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Buy Now

මිල්ක්මේඩ් මින්ස්ඩ් පයි

Rating

1 Hour

සාදාගැනීමට ගතවන කාලය

30 Minutes

සැකසීමට ගතවන කාලය

8

සංග්‍රහ කිරීම

ඔබට අවශ්‍ය වේ

  • මිල්ක්මේඩ් 350ml
  • පිටි 500g
  • අයිසිං ෂුගර් 125g
  • වැනිලා මේසහැඳි 1
  • ලුණු සහිත බටර් 250g
  • බිත්තර 1
  • කුරුඳු කුඩු 6g
  • කරාබුනැටි කුඩු 3g
  • සාදික්කා කුඩු 3g
  • ලුණු ස්වල්පයක්
  • දෙහි යුෂ 10ml
  • කොළපාට ඇපල් කැබලි 400g
  • වියළි මිදි 600g
  • කරන්ට්ස් 200g
  • උණු කරගත් බටර් 400g
  • රම් 50ml
  • බ්‍රැන්ඩි 50ml

අපි ඒක හදමු

පිටි මිශ්‍රණය සාදාගන්නා ආකාරය
පියවර 1
බටර්, අයිසිං ෂුගර් සහ බිත්තර බඳුනකට දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න
පියවර 2
එයට පිටි සහ වැනිලා එකතු කරන්න. පිටි මෝලිය බේකිං පේපර් එකකින් ආවරණය කර මිනිත්තු 30ක් ශීතකරණයේ තබන්න
මින්ස්ඩ් මීට් මිශ්‍රණය සාදාගන්නා ආකාරය
පියවර 1
වියළි මිදි, කොළ ඇපල්, කරන්ට්ස්, දෙහි යුෂ, උණු කරගත් බටර්, ලුණු ස්වල්පයක්, සාදික්කා කුඩු, කුරුදු කුඩු, කරාබුනැටි කුඩු, මිල්ක්මේඩ්, රම් සහ බ්‍රැන්ඩි අනුපිළිවෙළින් එකතු කරමින් මීශ්‍ර කරන්න
පියවර 2
මිශ්‍රණය අවම වශයෙන් පැය ½ සිට සති දෙකක් දක්වා කාලයක් ශීතකරණයේ ගබඩාකර තබන්න
පයි එක සකස් කරගන්නා ආකාරය
පියවර 1
පිටි මෝලිය පිටි තැවරූ මතුපිටක අතුරා රවුම් සහ තරු හැඩයට කපා ගන්න
පියවර 2
ටාට් බේස් එකට මිශ්‍රණය පුරවා, කපාගත් තරු හැඩ ඒ මතින් තබාගන්න
පියවර 3
බීට් කරගත් බිත්තර (එග් වොෂ්) සමඟ සීනි ඒ මතට යෙදා රන්වන් දුඹුරු පැහැයට හැරෙන තෙක් 180℃ උෂ්ණත්වයෙන් මිනිත්තු 15-20ක් පමණ බේක් කරගන්න
පියවර 4
මදක් නිවෙන්නට තබා අයිසිං ෂුගර් තවරාගෙන පිළිගන්වන්න