අපි ඒක හදමු          
        
                  
            
              පියවර 1
            
            
              කුළුබඩු මිශ්රණය සකස් කිරීම: කුඩා වංගෙඩියක එනසාල් ඇට, කරාබුනැටි, කළු ගම්මිරිස් ඇට, සහ කුරුඳු පොතු මඳක් තලා ඒවායේ රසය පාදා ගන්න.
            
           
                  
            
              පියවර 2
            
            
              කුළුබඩු සහ වතුර තම්බන්න: සාස්පානක තලාගත් කුළුබඩු, ඉඟුරු පෙති, සහ වතුර දමන්න. මද ගින්නේ නටන්නට හරින්න. 
            
           
                  
            
              පියවර 3
            
            
              නැටීමට පටන් ගත් පසු, ගින්න අඩු කර කුළුබඩු සුවඳ මිශ්ර වීමට විනාඩි 5ක් පමණ තම්බන්න.
            
           
                  
            
              පියවර 4
            
            
              තේ කොළ එකතු කිරීම: කළු තේ කොළ (හෝ තේ බෑග්) තැම්බෙන කුළුබඩු මිශ්රණයට එකතු කරන්න.
            
           
                  
            
              පියවර 5
            
            
              ඔබ කැමති කහට රසයට අනුව අමතර විනාඩි 3-5ක් තම්බන්න.
            
           
                  
            
              පියවර 6
            
            
              කිරි සමග පැණි රසය එකතු කිරීම: සම්පූර්ණ යොදය සහිත රසකළ උකුකිරි සාස්පානයට එකතු කරන්න. 
            
           
                  
            
              පියවර 7
            
            
              හොඳින් මිශ්ර කර උණුසුම් වන තෙක් නමුත් නොනටන තෙක් රත් කරන්න. 
            
           
                  
            
              පියවර 8
            
            
              රුචියට අනුව සීනි එකතු කර සම්පූර්ණයෙන් දියවන තෙක් කලවම් කරන්න.
            
           
                  
            
              පියවර 9
            
            
              පෙරා පිළිගැන්වීම: සාස්පානය ලිපෙන් ඉවත් කරන්න. කුළුබඩු සහ තේ කොළ ඉවත් කිරීමට තේ කෝප්පවලට පෙරන්න.
            
           
                  
            
              පියවර 10
            
            
              උණුසුම්ව පිළිගන්වා, ඔබේ නිවසේ සාදාගත් මසාලා චායි හි සපිරි කුළුබඩු රසය භුක්ති විඳින්න.