Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Buy Now

ඉඟුරු පාන්

Rating
timer icon

15 Minutes

සාදාගැනීමට ගතවන කාලය

stove icon

45 Minutes

සැකසීමට ගතවන කාලය

cake pop icon

10

සංග්‍රහ කිරීම

ඔබට අවශ්‍ය වේ

  • මිල්ක්මේඩ් පොඩි ටින් 1 (390g)
  • පිටි 250g
  • බේකිං සෝඩා මේසහැඳි 1 ½
  • බිත්තර 2
  • නැවුම් ඉඟුරු සාරය මේසහැඳි 2
  • බටර් 80g
  • සීනි මේසහැදි 3
  • ජලය 100ml

අපි ඒක හදමු

පියවර 1
සීනිවලට ජලය ස්වල්පයක් ඉස මයික්‍රොවේව් එකේ දමා මිනිත්තු 2-3ක් පමණ රන්වන් දුඹුරු වර්ණයකට හැරෙන තෙක් ඉහළ උෂ්ණත්වයෙන් රත්කරගන්න
පියවර 2
තැටිය ප්‍රවේශමෙන් අවන් එකෙන් ඉවත් කරගෙන උණු කරගත් ජලය 100ml එයට එකතු කරන්න. සීනි සම්පූර්ණයෙන්ම දියවන තුරු හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න
පියවර 3
බඳුනකට බටර් දමා හොඳින් බීට් කරගන්න. එයට ඉඟුරු සාරය සහ කැරමල් සිරප් ද දමා නැවතත් බීට් කරගන්න
පියවර 4
මිල්ක්මේඩ් සහ බිත්තර දමා නැවතත් බීට් කරගන්න
පියවර 5
බේකිං සෝඩා සහ පිටි එකට මිශ්‍ර කරන්න. ඉන්පසු පිටි ටික හලාගෙන බැටර් මිශ්‍රණයට එකතු කර සුමට පදමක් එන තෙක් මද වශයෙන් බීට් කරන්න
පියවර 6
බේකිං පේපර් සමඟ පාන් තැටිය සූදානම් කරගෙන මිශ්‍රණය තැටියට වත්කර ගන්න. අවන් එක 160℃ උෂ්ණත්වයෙන් රත්වෙන්නට තබා මිනිත්තු 40-45ක් පමණ බේක් කරගන්න
පියවර 7
රාක්කයක තබා මිනිත්තු 5ක් සිසිල් වෙන්නට හරින්න. පෙති කපා උණු උණුවේම බටර් සමඟ පිළිගන්වන්න

Prasad

not bread fan, average for me

Nethmi

Tasty

Shashikani

Tasty

නිර්දේශිත වට්ටෝරු