drip
bestweb award

MILKMAID රේන්බෝ කේක්

TOTAL TIME
60 MIN
PREP 60MIN
COOK 0MIN
SERVINGS 8
icon INGREDIENTS
කේක් එක සඳහා:
MILKMAID
50ml
දියකරගත් බටර්
125g
පිටි 
135g
සීනි
125g
මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ බිත්තර
3ක් 
බේකින් පවුඩර්
තේ හැඳි 1ක්
වැනිලා එසන්ස්
තේ හැඳි 1ක්
කෑමට සුදුසු ආහාර වර්ණක - රතු, තැඹිලි, කහ, කොළ, නිල් සහ දම්
අයිසින් සඳහා:
MILKMAID
60ml
විපින් ක්‍රීම්
80ml
ක්‍රීම් චීස් 
100g
බටර්
20g
අයිසින් සීනි
20g
icon DIRECTIONS

පියවර 1

160°c ක උෂ්ණත්වයකට අවන් එක රත්කරගන්න. 2 x 20cm ප්‍රමාණයේ වටකුරු බේකින් තැටියකට බටර් තවරාගෙන ඒ වටා බේකින් පේපර් අතුරාගන්න. 

පියවර 2

MILKMAID, බටර්, සීනි, බිත්තර, බේකින් පවුඩර් සමඟ මිශ්‍ර කරගත් පිටි, වැනිලා භාජනයකට දමාගනිමින් උකුවන තුරු හොඳින් බීට් කරගන්න. 

පියවර 3

මිශ්‍රණය භාජන 6කට බෙදා වෙන්කරගන්න. ඒ ඒ භාජන හයට රතු, තැඹිලි, කහ, කොළ, නිල් සහ දම් පැහැති ආහාර වර්ණක හය වෙනවෙනම යොදා තද පැහැය එනතුරු හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න.  

පියවර 4

මිශ්‍රණය බේකින් තැටියට දමා හොඳින් අතුරාගන්න. රත්වූ අවන් එකේ මිනිත්තු 12-15ක් අතර කාලයක් පුළුස්සා ගන්න. අවන් එකෙන් පිටතට ගැනීමට පෙර කේක් එක මැදට කූරක් ගසා පිළිස්සී ඇද්දැයි තහවුරු කරගන්න. 

පියවර 5

අවන් එකෙන් පිටතට ගෙන සිසිල්වීම සඳහා ටික වේලාවක් තබන්න.

පියවර 6

එම ක්‍රමවේදයම වර්ණක හතටම ඒ ආකාරයෙන්ම සිදුකරගන්න.

අයිසින් එක සඳහා: 

පියවර 7

MILKMAID, බටර්, ක්‍රීම් චීස්, අයිසින් සීනි හොඳින් බීට් කරගන්න.  

පියවර 8

ක්‍රීම් චීස් හා අයිසිං සීනි උකුවන තුරු, හොඳින් බීට් කරගන්න. එයට බටර් හා MILKMAID එකතුකරගනිමින් හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න. විපින් ක්‍රීම් වෙනමම භාජනයකට ගෙන බීට් කර නැවත එය මිශ්‍රණයට දමමින් මිශ්‍රකරගන්න. 

පියවර9

කේක් ස්ටෑන්ඩ් එක/ තහඩුව මතට පළමු කේක් තට්ටුව තැබීමට ප්‍රථම ඒ මතට අයිසින් මිශ්‍රණයෙන් ස්වල්පයක් දමාගන්න. රතු පැහැති කේක් රවුම ප්‍රථමයෙන් ඒ මත තබාගන්න. සාදාගත් අයිසින් මිශ්‍රණය දමා ගනිමින් එය කේක් එකේ මතුපිටට අතුරාගන්න. ඉන්පසු තැඹිලි, කහ, කොළ, නිල් සහ අවසානයේ දම් පැහැති වර්ණයන් සහිත කේක් ස්ථර එකක් මත එකක් තබාගනිමින් ඒ ආකාරයටම අයිසින් අතුරාගැනීම සිදුකරන්න. අවසානයේ සම්පූර්ණ කේක් ස්ථරයන් වැසෙන ලෙස අයිසින් ඝන ස්ථාරයක් වන සේ අතුරාගන්න.  

icon